Kontantlån – Lån penge nemt og hurtigt

penge

Kontantlån – når du har brug for at låne penge nemt og hurtigt

Med et kontantlån har du mange muligheder på hånden. Du kan på nettet finde mange forskellige typer af kontantlån. Læs her nærmere om emnet - herunder hvad du skal være særligt opmærksom på.

Kontantlån – lån penge nemt og hurtigt

Vi kan alle havne i den situation, at der er brug for at låne penge. Mest almindeligt er det selvfølgelig ved boligkøb eller køb af bil. Du skal så overveje dine forskellige muligheder for at låne penge. Kan det bedst betale sig i din egen bank, eller er det værd at oprette et lån et andet sted?

Et kontantlån dækker som oftest over et lån udstedt af et realkreditinstitut. Men det kan også oprettes hos andre finansielle udbydere – eksempelvis på nettet bugner det med tilbud. Mange danskere foretrækker kontantlån, da de kan klares let og hurtigt. Lige meget om du står og mangler penge til en regning, du ikke havde forventet, eller en rejse, så findes der mange muligheder for at oprette et hurtigt kontantlån.

Kontantlån er altså kendetegnede ved deres store brugervenlighed. Det er nemt at overskue vilkår og priser. Der behøver ikke være langt fra tanke til handling, hvis du vil låne penge på denne måde. Tiden fra du har fået bevilliget et kontantlån, til pengene står på din konto er meget kort. Det er altså værd at overveje denne type lån, hvis du får brug for et kontant beløb her og nu.

Et kontant lån skal endvidere være billigt at oprette. Når du låner penge med en kort tidshorisont, er det klart, at du ikke vil sidde tilbage med unødvendigt høje renter og gebyrer. Du kan finde mange forskellige kontantlån ved en hurtig søgning på nettet. Vi guider dig igennem, hvad du skal holde øje med, når du opretter et kontantlån.

penge

ÅOP på dit kontantlån

ÅOP er en forkortelse for årlige omkostninger i procent. Du skal altid have styr på ÅOP – ligegyldigt hvilken type lån du opretter. Omkostningerne ved at oprette et lån bliver i sidste ende dyrere jo længere låneperiode du vælger. Der kan være betydelig forskel på et låns ÅOP, når du undersøger forskellige udbydere. Nogle gange vil du erfare, at du ét sted kan få en attraktiv ÅOP – men til gengæld er der høje gebyrer forbundet med at oprette lånet. Andre steder er det lige omvendt. Det er altså frem med lommeregneren, når du vil finde frem til hvilket kontantlån, der er det mest attraktive i den situation, du står i. Grænserne mellem de forskellige typer af lån kan nogle gange være svære at holde styr på. Et forbrugslån ligner i den forbindelse et kontantlån i stor udstrækning. Man ville dog oftest sige, at et forbrugslån dækker over et større lånebeløb end et kontantlån.

Hvor meget kan du låne ved at oprette et kontantlån?

Hvor meget du præcis kan låne, afhænger af dine personlige forhold og den valgte låneudbyder. Et kontantlån dækker dog som regel over et beløb i størrelsen 5.000-500.000 kr. Lån af mindre beløb kan gå ind under kategorien SMS-lån, kviklån eller mobillån. Men ingen regler uden undtagelser – kontantlån findes i mange typer. For at finde frem til hvor meget du kan låne, går du ind hos en udbyder på nettet. Der er ofte en låneudregner på deres hjemmesider, hvor du hurtigt og nemt kan taste dit ønskede lånebeløb ind - samt hvor lang låneperiode, du ønsker.

Der er al mulig grund til at gøre sig grundige overvejelser, før man opretter et kontantlån – også selvom det måske gerne skal gå så hurtigt som muligt. Hvis du ikke kan betale dine månedlige afdrag på lånet, vil du blive mødt af gebyrer, som vil forhøje prisen på dit lån betydeligt i sidste ende.

Så husk altid at oprette et kontantlån på en ansvarlig og realistisk måde. Hvis du ønsker at låne et stort beløb, vil låneudbyderen have brug for at kigge nærmere på dine personlige forhold, end hvis du blot ønsker at låne eksempelvis 10.000 kr.

Har man styr på sine finanser, er der store muligheder for at man kan låne større beløb. Er du derimod registreret i RKI som dårlig betaler, kan du som udgangspunkt godt glemme alt om at skylde flere penge væk. Det er også for dit eget bedste – der er ingen mening i at sætte sig i yderligere gæld. Hvis ikke du selv kan få bevilget det ønskede lån, kan du få en medansøger ind over. Er man to personer om at skrive under på et lån, vil et realkreditinstitut have større sikkerhed for at få sine penge tilbage rettidigt. Overvej derfor, om der kunne være familie eller venner, der kunne skrive under sammen med dig.

Få frihed med et kontantlån

Hvis du opretter et online kontantlån, vil det foregå mere frit, end hvis du lånte penge i din bank. Til gengæld er omkostningerne i sidste ende lidt højere. Du behøver ikke forklare dig overfor en rådgiver og vil opleve en hurtigere ekspeditionstid end i banken – en stor fordel, hvis pengene skal bruges nu og her.

Hvor meget højere låneomkostningerne i sidste ende bliver, afhænger meget af hvilken udbyder du vælger at benytte dig af. Brug lige en halv time ekstra på at undersøge dine muligheder – det kan betyde en forskel på mange tusinde kroner i sidste ende.

Et ansvarligt kontantlån

Selvom man gør sig grundige overvejelser, før man opretter et kontantlån, kan man stadig komme til at stå i en situation, hvor man ikke kan overholde, hvad man har skrevet under på. Hvis det skulle blive tilfældet for dig, er det bare med at kontakte låneudbyderen med det samme. I kan så finde en løsning, som vil være acceptabel for begge parter.

Før du beslutter dig for at låne penge, bør du overveje, om det nu virkelig også er nødvendigt at oprette et lån. Hvis du kan lægge penge til side over en periode og på den måde klare finansieringen, vil det altid være den billigste løsning. Når du er kommet frem til, at et kontantløb er den rette løsning for dig, er det bare med at gøre dig så klog på emnet som muligt, før du skriver under og binder dig for en bestemt låneperiode. Held og lykke med at finde et kontantlån, som passer til din aktuelle situation.

8 Oct 2018